• Mobil: 22790355
Hop til hovedindholdet af denne side
FrilandsNålen's tilbud

Akupunktur

 
 
Klassisk Akupunktur Traditionel akupunktur
Akupunktur er to ord sat sammen fra latin. Acus der betyde nål, og punktura der betyder at punktere eller stikke. Det, der sker ved behandlingen, er, at en steril éngangsnål bliver sat i et bestemt punkt på kroppen. Derved frigøres en i kroppen iboende energi, denne energi sætter gang i en selvhelbredende proces.

Læs mere
Øre Akupunktur
Øreakupunktur er en metode, hvor der sættes små, tynde, sterile éngangsnåle i ørerne, hvorved der i princippet sker det samme som ved kropsakupunktur. Ofte kan det være et rigtig godt tiltag at kombinere disse to former, altså den klassiske kropsakupunktur og øreakupunktur, men det beror naturligvis på den individuelle situation, og hvordan akupunktøren har bedømt patientens tilstand.

Læs mere
Pulsdiagnose
Pulsdiagnose er et hjælperedskab til at bedømme patientens ubalance, således at der kan stilles en diagnose og den rigtige behandling kan vælges. På hvert håndled findes tre områder, der indeholder henholdsvis en overfladisk og en dybereliggende puls. Den trænede akupunktør kan afgøre, om ubalancen befinder sig i den øverste, midterste eller nederste del af kroppen. Kvaliteten af pulsen kan også afsløre, om det er en akut tilstand eller af mere kronisk karakter, samt hvilke organsystem(er), der er involveret.

Læs mere
Tungediagnose
Tungediagnose er også et hjælperedskab, ofte kaldet kroppens "sladderhank", da de ubalancer, patienten kommer med, vil aftegne sig i de respektive områder på tungen. Akupunktøren ser efter, farve, belægning, mærker, tungens form og fugtighed. Tungens udseende kan sammen med pulsdiagnosen og patientens egne udtalelser hjælpe akupunktøren til at stille den rigtige diagnose. Det er ikke en nem teknik at lære, for det kræver mange års træning at tolke de tegn og signaler, som puls og tunge giver. Efterhånden beherskes dette felt dog af mange akupunktører.

Læs mere

Akupunktur - anvendelse?

Akupunktur
Verdens Sundheds Organisationen under FN har udarbejdet en liste over lidelser, hvor akupunktur er særlig velegnet.

 • Luftvejssystemet
  - Astma
  - Bronkitis

 • Forstyrrelser i munden
  - Tandpine
  - Tandkødsbetændelse
  - Smerter efter tandudtrækning


 • Mave-tarmsystemet
  - Hikke
  - Diarré
  - Forstoppelse
  - Tarmbetændelse
  - For meget mavesyre
  - Akut og kronisk mavesår
  - Akut betændelse i tolvfingertarmen
  - Kronisk betændelse i tolvfingertarmen


 • Nerve-, muskel- og knoglelidelser - Gigt
  - Iskias
  - Migræne
  - Hovedpine
  - Tennis albue
  - Lændesmerter
  - Frossen skulder
  - Ansigtslammelse
  - Ufrivillig vandladning
  - Ansigtsnerve smerter (Trigeminus neuralgi)
  - Føleforstyrrelser i nerverne lige under huden


 • Andet
  - Lammelse efter slagtilfælde (blodprop/hjerneblødning).
  - Nakke smerter der trækker ned i armen, (fx efter piskesmæld)
  - Talrige videnskabelige undersøgelser, fra såvel Kina som fra
  resten af verden viser, at akupunktur har en dybtgående virkning på kroppen og at visse sygdomme kan helbredes fuldstændigt. - Akupunktur er den alternative behandlingsform, der er bedst
  videnskabeligt undersøgt. Moderne forskere har fundet ud af, at akupunktur indvirker på nervesystemet, blodkredsløbet og de indre (endokrine) kirtler.